På gång:

Veckans evenemangstips

Ralf Edström till Saga
Vad: Den före detta fotbollsprofilen och landslagsstjärnan Ralf Edström kommer till Sagabiografen i Mjölby för att berätta om sin karriär. I anslutning till detta kommer även filmen ”Fimpen” av Bo Wideberg från 1974 att visas. Arrangerar gör Mjölby Filmstudio och Sagas vänner.
Var: Sagabiografen, Mjölby
När: Tisdag 21 mars, klockan 18:30

Hoffsten till Klosterkyrkan
Vad: I Vadstena uppmärksammas ”Earth Hour” med vacker sång och musik. Louise Hoffsten kommer att framträda i Klosterkyrkan tillsammans med 90 körsångare. Konserten börjar i elektriskt ljus och avslutar med tända stearinljus
Var: Klosterkyrkan, Vadstena
När: Lördag 25 mars, klockan 20

Grodans dag vid Tåkern
Vad: Hur länge kan en groda hålla andan? Hur många arter finns det vi vid Tåkern? Är paddor giftiga? Det är några av frågorna man kan få svar på om man besöker Naturum Tåkern nästa helg. På lördag uppmärksammans här nämligen ”Grodans dag” med bland annat guidningar, kikarskola och håvning.
Var: Naturum Tåkern
När: Söndag 26 mars, kl. 10-16


Thuresson sjunger i Boxholm
Vad: Jazzsångaren Svante Thuresson kommer till Boxholm för att framträda i Folkets hus . Thuresson har en drygt 50-årig karriär bakom sig och framträder här tillsammans med Claes Cronas Trio under rubriken ”Svante möter Beppe Wolgers”. Publiken kan både förvänta sig att få höra anekdoter om Wolgers liv och sånger som ”Sakta vi går genom stan”, ”New York” och ”Vintern i skärgår'n” .
Var: Folkets hus, Boxholm
När: Fredag 24 mars, klockan 19

Dans, drömmar och humor
Vad: Dansföreställningen Paper Plane kommer till Vadstena nästa helg. Här skapar koreografen Mari Carrasco tillsammans med fyra dansare och kompositören Mikael Karlsson en visuell värld fylld av luftslott, längtan, drömmar och humor.
Var: Petrus Magni scen, Vadstena
När: Söndag, klockan 17

Föreningar visar upp sig
Vad: Ett 50-tal Mjölbyföreningar visar upp delar av sin verksamhet under årets Föreningsmässa, som arrangeras av Bosniska föreningen och Mjölby kommun.
Var: Norrgårdens utbildningscentrum, Mjölby
När: Lördag 25 mars, kl. 10-14

Miniopera med Hans och Greta
Vad: Både spänning och musik får man när sagoklassikern ”Hans och Greta” presenteras som miniopera. I föreställningen, som riktar sig till barn mellan 4 och 6 år, får man följa med Hans och Greta in i sagornas värld och låta sig förtrollas av musiken. Publiken får bland annat möta John Blund, en riktig pepparkakshäxa med eget pepparkakshus och älvor.
Var: Ödeshögs bibliotek
När: Fredag 24 mars, klockan 9 och 10 (två föreställningar)

Bob Hansson till Motala
Vad: ”Utan maskinen är vi intet” – Bob Hansson möter Crusellkvintetten. Musik och poesi som vänder sig mot prestationshysteri och ett samhälle där människor ses som siffror och siffror ses som människor. Text av Bob Hansson och musik av Sven Hagvil.
Var: Folkets hus, Motala
När: Onsdag 22 mars, klockan 19

Vernissage på Dubergska
Vad: Det är dags för en ny vernissage på Dubergska gården i Motala. Samlingsutställningen som visas består av tavlor skapade av målargruppen ”Verkstadsmålarna”, bestående av ett tiotal hobbykonstnärer som målat tillsammans under flera år. Konstutställningen kommer att pågå mellan 25 mars och 6 april.
Var: Dubergska gården, Motala
När: Lördag 25 mars, klockan 11

Dansföreställningen

Dansföreställningen "Paper Plane" visas i Vadstena. Foto: Urban Jörén

Publicerad 20 March 2017 08:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag