Motalaborna får utforma nya parken

MOTALA. Stadsparken i Motala kommer att få ett nytt utseende och Motalaborna får vara med och tycka till om det. I förra veckan rev man den uttjänta fontänen och tillsvidare täcks ytan med gräs.
– Fontänen har varit sprucken och läcker. Rören under den var sönderrostade. Vi fyllde den med vatten och höll i gång den med konstgjord andning under Vätternrundan 2015. Nu går det inte längre, säger Jan Sundström, verksamhetschef för Gata och Park i Motala.
I dagsläget täcks ytan av gräs, men på sikt ska invånarna, i och med en medborgardialog, få vara med och bestämma vad som ska vara där och även hur den övriga parken ska se ut. Förstudien är planerad att genomföras under 2019.
– Stadsparken är både en evenemangspark och en rekreationspark så det är viktigt att ytan anpassas så att det fungerar till både och, säger han.
När Östgötatidningen besöker stadsparken under rivningsarbetet är Marie Davidsson, som arbetar på föräldrakooperativet Smultronstället i Vadstena, där med sin barngrupp.

"Som en pjäs"

En till klätterställning kommer upp som ett önskemål i från ett av barnen.
Marie Davidsson brukar åka till Stadsparken med gruppen några gånger om året.
– Det är roligt att åka till en annan lekpark för det ger lite nya utmaningar, säger hon.
– Jag skulle önska att de satte hit fler parkbänkar och gjorde det mysigt med mer buskar och avskildhet, säger hon.
Rebecca Söderqvist bor på Väster och är i Stadsparken med sin treåriga dotter.
– Jag tyckte att det var fint med fontänen mitt i parken. Den var som en pjäs där på något sätt. Jag hoppas att det blir en ny eller något liknande. Och att man gör det mer inbjudande att ha picknick här, säger hon.

Publicerad 14 April 2017 06:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag