Humor och politik på programmet

Ministern: "Viktigt med fler punkter för social samvaro”

MJÖLBY. Besökarna till Zenit, den för året nya mötesplatsen för seniorer i Mjölby, fick igår eftermiddag både underhållning och möjlighet att prata politik.
Underhållningen stod skådespelaren Carina Perenkranz för. Hon, tillsammans med Kaj Lärka på dragspel, framförde kabarén ”Vår kvinnliga Skrattkista”, en föreställning med mycket musik och humor. Perenkranz fick med sig publiken i både kända och mer okända nummer som tidigare gjorts av kvinnliga komiker som Laila Westersund, Julia Ceasar, Birgitta Andersson och Eva Rydberg.

I publiken satt, liksom många Mjölbybor, socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som för dagen var på studiebesök i Motala och Mjölby. Hon var nöjd med både underhållning och besök.
– Väldigt kul att få komma hit, eftersom det är ett nytt ställe och ett nytt koncept, säger Strandhäll.
Resorna runt om i landet, där hon träffar många äldre, är en väldigt viktig del i arbetet, betonar ministern.
– En av de absolut vanligaste sakerna som lyfts fram som väldigt jobbigt är ensamhet. Därför tror jag att det är någonting vi behöver lyfta på flera olika sätt, hur man kan skapa fler punkter för social samvaro, både mellan seniorer och mellan generationer, säger Annika Strandhäll innan det är dags att besöka närliggande Burenskölds trygghetsboende. 

Publicerad 20 April 2017 07:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag