Bedragare fortsätter ringa äldre

MJÖLBY. Häromdagen berättade vi om mannen som ringt runt till boende i bland annat Mjölby och Mantorp och uppgett sig komma från Mjölby kommun och ville byta vattenmätare. Bluffmakaren verkar ha bytt taktik och ringer nu runt för att boka en tid för kontroll av imkanal och ventilationssystem i fastigheten.

Enligt personen som ringer ska arbetet utföras under den här veckan och nästa. Det är oklart om vederbörande utgett sig för att komma från Mjölby kommun eller inte, men på kommunens hemsida görs ändå ett förtydligande om att det inte är någon därifrån som ringer i det aktuella ärendet.

Även den här gången verkar det vara främst äldre personer i Mantorpstrakten som blivit kontaktade.

"Vi vill återigen uppmana alla i kommunen att vara vaksamma, och inte släppa in vederbörande om han ringer på dörren eller om ni blir kontaktade via telefon. Kontakta gärna dina äldre anhöriga och informera dem om att de ska vara vaksamma." skriver kommunen på sin hemsida.

Den som har frågor och funderingar kring detta uppmanas att kontakta säkerhetssamordnare Morgan Lantz på telefonnummer 0142-858 58 eller via e-post morgan.lantz@mjolby.se.

Publicerad 07 December 2017 13:10

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag