Så ändras Östgötatrafikens priser

ÖSTERGÖTLAND

. För att förenkla och förtydliga sin prissättning gör Östgötatrafiken flera ändringar i prislistan från och med 1 februari.

Det ska bli enklare att köpa biljett av Östgötatrafiken, med syftet att fler ska välja att resa kollektivt. En av förändringarna som genomförs från och med 1 februari nästa år är att samma pris ska gälla, oavsett var man köper sin biljett. Dessutom utökas möjligheten att köpa biljett via Östgötatrafikens app.

Det kommer också att bli gratis att ta med både cykel och djur ombord.

  Så ändras priserna:

   Enkelbiljettens pris blir samma i alla försäljningskanaler och oavsett hur du betalar. Det innebär att priset på biljetten i appen blir lägre.

   Enkelbiljettens pris höjs med 1 krona i förhållande till dagens reskassepris.

   Periodbiljetternas priser blir samma i alla försäljningskanaler, vilket innebär att priset i webbutiken blir högre och biljetter köpta hos försäljningsombud, i Quickomater och ombord blir lägre.

  Andra förändringar:

   Familjebiljetten försvinner och ersätts av biljetten Tillsammans, en biljett som gäller för upp till 5 personer oavsett ålder.

   10-dygnbiljetten försvinner ur sortimentet.

   Det blir gratis att ta med hund och cykel ombord.

   Förlustgarantin utökas så att man inte längre behöver ha köpt sin biljett i webbutiken för att få ersättning vid förlust. Det räcker med att vara registrerad på Mina sidor med sitt personnummer och har sitt resekort kopplat till kontot.

  Läs mer här (länk till Östgötatrafiken)

  Publicerad 26 December 2017 06:00

  Östgötatidningens nyhetsbrev

  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag