Fredell till Tillväxt Motala

Åsa Fredell blir ny företagsansvarig på Tillväxt Motala AB, där hon tillträder sin tjänst i mitten av januari.

Fredell kommer närmast ifrån rollen som projektledare för Jobbanalysen som kartlagt personal- och rekryteringsbehovet hos över 300 företag i Motala kommun.

– Ett drömjobb! Det känns oerhört stimulerande att ta ett helhetsgrepp över hur vi kan fortsätta att stimulera tillväxt i kommunens befintliga företag. Jag ser fram emot att tillsammans med Motala kommun och vårt lokala näringsliv få vara en del i förbättringsarbetet av vårt företagsklimat som blir min viktigaste prioritet, säger Åsa Fredell som tillträder den nya tjänsten 15 januari.

Tillväxt Motala AB ägs av den ekonomiska föreningen Tillväxt Motala som i nuläget har drygt 300 medlemmar. På uppdrag av Motala kommun ska bolaget stödja, utveckla och marknadsföra Motala mot näringsliv, media och presumtiva invånare och besökare.

Rollen som Företagsansvarig är ny och kommer att fokusera på att stimulera tillväxt bland Motalas lokala företag. En viktig del är att konkret fungera som en katalysator mellan företag, kommun och företagsfrämjande organisationer. I tjänsten ingår även att driva och utveckla mötesplatser som bidrar till affärsutveckling – såsom Motala Företagscenter och nya Coffice som startar upp efter nybyggnation i slutet på januari.

– Med Åsa får vi en mycket kompetent rekrytering som ytterligare stärker vår möjlighet att stödja våra lokala företags utveckling. Åsa har drivit eget företag, har ett stort regionalt nätverk bland företagsfrämjande organisationer och dessutom en hög kunskap bland våra lokala företag om deras personal- och rekryteringsbehov, en av våra viktigaste tillväxtfrågor just nu, säger Joakim Ljungqvist, vd Tillväxt Motala AB.

Publicerad 02 January 2018 09:10

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag