Teatervår med dans och musik

TEATER. Den som uppskattar teater och scenkonst kan se fram emot en varierad teatervår.

Av
Pernilla Alsén

De lokala Riksteaterföreningarna bjuder på ett brett och varierat program till våren. 18 januari spelas "Var är mitt hem?", där skådespelaren Danjin Malinovic berättar om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut. Samma föreställning visas på Petrus Magni Scen i Vadstena 11 februari.

Till Vadstena kommer också "Häxor - När drevet går". Föreställningen, med avstamp i de fasansfulla häxbålen under 1600-talet med paralleller till hur det ser ut i dag, spelas på Petrus Magni Scen 21 januari. Pjäsen spelas även på Mjölby Kulturscen 2 mars.

25 februari spelas dansföreställningen "Landscapes of I" i Katarinaskolans gymnastiksal i Vadstena. 11 mars spelas "Missionären", där publiken får följa med på en historisk resa där lesbiska kristna missionärer bryter mot normer och konventioner, i Godtemplaregården i Vadstena. Veckan därpå, 18 mars, är det dags för dans- och musikföreställningen "2 solon av Alma Söderberg" på Petrus Magni Scen.

Lotti Törnros och Meliz Karlge i pjäsen

Lotti Törnros och Meliz Karlge i pjäsen "Missionären". Foto: Riksteatern

På Boxholms bibliotek framträder duon "Holmbom & Karlsson" med berättelser om och text och musik av Cornelis Vreeswijk, 20 februari. "Säg Algot, det räcker", en föreställning med med mycket musik och nostalgiska minnen från 50- och 60-talet, spelas på Nygatan 9 i Boxholm 20 mars.

12 april visas kabarén "Var blev ni av ljuva drömmar", med texter och musik av bland andra Hasse och Tage, Olle Adolfsson och Nils Ferlin, i Föreningshuset i Malexander.

Pjäsen "Jord", ett relationsdrama om en gammal lantbrukare som blivit dement, visas 10 april på Centrumbiografen i Skänninge och 19 april på Bjursdalens servicehus i Boxholm.

I Motala ser vårens teaterprogram ut som följer:

26 januari – "Allt du behöver veta om pop", om hur musikhitsen hänger i hop med historien och politik – Motala CC/Folket Hus

3 mars – "FATTA! med Cleo och Juck", med rapartisten, låtskrivaren och sångerskan Cleo samt danskompaniet Juck – Motala CC/Folkets Hus

9 mars – "Kejsarn av Portugallien", från Selma Lagerlöfs klassiker – Motala CC/Folket Hus

4 april – "Rickard Söderberg är Gaytenor", operasångaren lotsar publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager – Motala CC/Folkets Hus

Publicerad 05 January 2018 10:30

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag