Carin är dubbelt aktuell

VADSTENA

Konstnären Carin Lundblad är dubbelt aktuell. Nästa helg öppnar hon upp sin egen utställning på Östergötlands museum samtidigt som hon deltar i den pågående samlingsutställningen.

Av
Pernilla Alsén

Vadstenakonstnären, vars måleri enligt egen beskrivning "ofta svävar i gränslandet mellan landskap och det abstrakta", är dels med i den jurybedömda salongen "Under samma tak". Samlingsutställningen finns kvar till mitten av mars och här hänger två av Carin Lundblads målningar.

Lundblad är dessutom nästa konstnär i Stafetten nr. 33 som invigs på länsmuseet 20 januari. I stafetten är det den tidigare utställaren som utser nästa, man väljer kvinna och tvärtom.

Carin Lundblad från Vadstena fick ta över stafettpinnen efter Väderstadkonstnären Morgan Johansson som ställde ut i höstas.

– Jag blev både rörd och tacksam, men också nervös. Det kändes stort, säger hon om beskedet.

Lundblad, som jobbar i olja och akryl, ställer ut både målningar och objekt. De sistnämnda är något som hon kallar knypplingsskivlingar, svampliknande figurer skapade av knypplingspinnar, nylon och vadd.

– Det känns lekfullt att testa sig fram och roligt att prova nya material.

"Knypplingsskivlingar" av Carin Lundblad. Foto: Pernilla Alsén

Ett 15-tal tavlor och några installationer räknar Lundblad med att ställa ut under Stafetten nr. 33, som pågår mellan 20 januari och 25 februari.

HÄR hittar du fler smakprov på Carin Lundblads konst.

Publicerad 09 January 2018 05:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag