Certifiering firades med tårta

ÖDESHÖG

. Äldreboendet Lysingsgården i Ödeshög har firat i veckan. Firandet med blommor, tårta och diplom gällde en certifiering för demensboende som boendet godkänts för.

Lysingsgården, som är ett äldreboende för demenssjuka, har uppnått kriterierna för silvernivå vid certifiering av demensboenden enligt VPP-demens i västra Östergötland. Godkännandet kom i slutet av förra året och under onsdagen firade arbetsgruppen med blommor och tårta.

För att nå den aktuella nivå måste enheten uppfylla uppfylla vissa kriterier, arbetssätt och metoder som rekommenderas inom demensvård. Detta handlar bland annat om pedagogiska måltider, rutiner för inflyttning handledning av personal och att ta hänsyn till de boendes levnadsberättelse och personlighet, på individnivå, som grund för hur vård ges.

Enligt Mariann Strömberg, enhetschefen för Lysingsgården, är arbetssättet i stort inget nytt - det mesta har tillämpats sedan en längre tid tillbaka. Men personalen har genomgått webbutbildningar och kommit i gång med registrering i nationella kvalitetsregister.

– Utmärkelsen ska ses som en bekräftelse till personalgruppen för det goda arbete de utför varje dag, för att våra boende på Lysingsgården ska få en så god kvalitet som möjligt, säger Strömberg som nu tillsammans med personalen siktar på guldcertifieringen nästa år.

Publicerad 11 January 2018 14:50

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag