Hon tar över i Stocklycke

"Jag är inställd på att jobba varje dag"

OMBERG

. Efter snart sju år som egen företagare växlar hon upp. Från och med årsskiftet driver Hanna Theel inte bara Tåkern Vandrarhem utan även Stocklycke vandrarhem på Omberg.

Av
Pernilla Alsén

För sju år sedan köpte Hanna och Björn Theel det gamla församlingshemmet i Svanshals, där de sedan 2011 drivit Tåkern Vandrarhem & Café.

– Det var inte många som trodde på oss då, de flesta var skeptiska sa att det inte skulle gå. Bara våra föräldrar trodde på oss, berätta Hanna Theel.

Skeptikerna visade sig ha fel. Vandrarhemmet och caféet har stadigt ökat sin omsättning, mycket tack vare sin närhet till fågelsjön Tåkern och Naturum. Behovet av boende i området år stort, menar Hanna. 2016 utsågs Tåkern Vandrarhem till landets bästa av Svenska turistföreningen.

– Många har sagt att det ligger avsides, men vi ser det som att vi ligger mitt i händelsernas centrum. Så mycket historia, natur och kultur som vi har här omkring hittar du inte på många ställen.

Sedan årsskiftet har hon tagit över driften av Stocklycke Vandrarhem som tillsammans med verksamheten i Svanshals numera utgör hennes levebröd. Maken Björn, som sedan en tid tillbaka har ett heltidsarbete som bygglovshandläggare, är i allra högsta grad fortfarande involverad i såväl större beslut som praktiskt arbete, betonar Hanna, men det är hon som sköter den dagliga verksamheten.

"Ligger mitt i händelsernas centrum"

Hon planerar att anställa ett tiotal personer till den kommande säsongen, för att täcka upp behovet på de båda platserna. Mycket jobb blir det.

– Jag är inställd på att jobba varje dag, det blir en livsstil, säger Hanna som bor tillsammans med Björn och deras döttrar Allie, 7 och Olivia, 2, endast några kilometer från Stocklycke, vid Ombergs fot.

Läget på Omberg tror Hanna Theel mycket på. Turisterna och besökarna är många, som vill ta del av den unika naturen och vackra vyerna.

– Framåt vårkanten ringer folk och frågar om blåsipporna blommar än, ler Hanna som ser fram emot en ny säsong och en utökad verksamhet.

Publicerad 17 January 2018 14:12

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag