Nu tar de över slottet

VADSTENA. Vadstena Klosterhotel tar över Visit Vadstena, som bland annat driver Vadstena slott.

Sedan 2009 är det Visit Vadstena som drivit den publika verksamheten på Vadstena slott, vilket bland annat innefattar guidningar, uthyrning av lokaler och borggård. Verksamheten bedrivs på uppdrag av Statens Fastighetsverk (SFV).

Förra året räknade man in omkring 25 000 besökare på slottet och cirka 60 000 om man räknar in Visit Vadstenas samtliga arrangemang. Utöver slottsverksamheten arrenderar Visit Vadstena även kommunens gästhamn, ställplats och båtmack, som alla ligger granne med slottet.

På Vadstena Klosterhotell är man mycket nöjda över förvärvet och säger sig bland annat se fram emot att på ett bättre sätt kunna marknadsföra de klosterrelaterade produkterna och aktiviteterna tillsammans med det som händer vid slottet.

– Vi kommer att satsa på förstärkt personalorganisation inom Visit för att ännu mera kunna kommersialisera de resurser som Visit för med sig in i vår befintliga verksamhet, säger Carina Milton VD för Vadstena Klosterhotel AB i ett pressmeddelande.

De tidigare ägarna till Visit Vadstena AB har utgjorts av en grupp lokala företag, verksamma inom besöks- och eventmarknaden. De har nu överlåtit samtliga aktier till Retsolk AB, som är moderbolag till Vadstena Klosterhotell.

– Vi har bedrivit verksamhet i klosterområdet i mer än 30 år och ser hela tiden långsiktigt på våra investeringar. Vi tror att en strukturaffär inom besöksnäringen som denna kommer att gynna hela Vadstena, målsättningen är att dra flera besökare till Vadstena, säger Carina Milton.

Publicerad 31 January 2018 15:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag