Vi tipsar: Veckans evenemang

Konsert med Mjölby Musiksällskap

Vad: Mjölby Musiksällskap ger en konsert på kulturscenen. Musiksällskapet, som grundades på 1940-talet, är en symfoniorkester med cirka 40 musiker och konserten är en del i Mjölby Musikrådsprogram.

Var: Mjölby Kulturscen

När: Söndag 11 februari, klockan 18

Kärleksdrycken – live från Metropolitan

Vad: I operakomedin ”Kärleksdrycken” (av Donizetti) blir bonden Nemorino kär i den temperamentsfulla Adina. Till sin hjälp tar han den mystiske trolldrycksförsäljaren Doktor Dulcamara, som förser Nemorino med en magisk kärleksdryck. I kulisserna lurar Adinas arrogante fästman Belcore. På lördag sänds föreställningen live från Metropolitan i New York.

Var: Motala CC/Folkets Hus

När: Lördag 10 februari, klockan 18

Café Atriumgården är öppet

Vad: På tisdagarna är Café Atriumgården öppet för alla som längtar efter social gemenskap vill träffa andra. Här fikar man tillsammans och ibland bjuds besökarna på musikunderhållning eller annan aktivitet.

Var: Café Atriumgården, Solgården/Rosengården, Ödeshög

När: Tisdag 6 februari, klockan 14-15:30

Söndagstur i Boxholm

Vad: Varje söndag tänds elden, du hittar den mellan de två markanta bergen, cirka 700 meter nordväst om Sinkan, nära vägen mot Hageby. (Vägvisning utefter vägen Flemminge-Ryckelsby.)

Arrangör är föreningen Krafttaget och Boxholms orienteringsklubb, berättare den här veckan är Zenita Norell.

Var: Boxholm (se beskrivning ovan)

När: Söndag 11 februari (Elden tänds ca kl. 10 och Norell pratar från 10:45)

Bröllopsmingel i Motala

Vad: Inspirationseftermiddag med mingel för de som planerar bröllop. Träffa företagare som kan hjälpa till i planeringen av bröllopsdagen och träffa andra par som ni kan byta erfarenheter av.

Var: Dream Design, Motala

När: Lördag 10 februari, klockan 15-17

Lunchmusik i kyrkan

Vad: Varje tisdag kan den som vill få en stunds ro och avkoppling i Mjölby kyrka. Kantor Mats Åhlund bjuder på lunchmusik, varierad orgelmusik, och därefter serveras sopplunch i församlingshemmet.

Var: Mjölby kyrka/församlingshem

När: Tisdag 6 februari, klockan 11:45-12:10

Familjekul i idrottshallen

Vad: Varannan söndag (jämna veckor) arrangeras ”Familjekul” i idrottshallen i Skänninge. Då kan du ta med familj, släkt och vänner för lek- och sportaktiviteter. Passa på att spela basket, fotboll, innebandy, hoppa hopprep eller passa på att spring av dig lite spring i benen. Barn under 7 år behöver ha med sig vuxet sällskap. Gratis inträde.

Var: Birger jarls hall

När: Söndag 11 februari, klockan 13:30-15:30

Var är mitt hem?

Vad: Riksteaterföreningen i Vadstena presenterar ”Var är mitt hem?” En sann historia om lycka, krig, flykt och hopp, berättad av huvudpersonen själv. I den gripande monologen ”Var är mitt hem?” berättar skådespelaren Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut.

Var: Petrus Magni Scen, Vadstena

När: Söndag 11 februari, klockan 17

Vestin ställer ut i Skänninge

Vad: Konstutställning ”Scientia potentia” med målningar av Rossar Vestin på stadshotellet i Skänninge. Vestin har bland annat inspirerats av det historiska Skänninge möte 1248.

Var: Skänninge Stadshotell

När: Utställningen pågår under februari månad

Publicerad 04 February 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag