Bergman i fokus i ny musikal

ÖSTERGÖTLAND

. I veckan har den nyskrivna musikalen ”Camera” premiärpå Östgötateatern. Föreställningen handlar om den svenska, världsberömda skådespelaren Ingrid Bergman.

Av
Pernilla Alsén

Ingrid Bergman, en av tidernas största filmstjärnor, valde att gå sin egen väg. 1949 följde hon sitt hjärtas röst och lämnade det liv hon byggt upp i USA med sin svenska familj. Den nya destinationen var Italien, där hon hoppades få utlopp för sina konstnärliga ambitioner i filmer av Roberto Rossellini.

De två inledde en kärleksrelation, Ingrid blev gravid och en av de största skandalerna i Hollywoods historia var ett faktum. I ”Camera” porträtteras Bergman som en kvinna som levde sitt liv genom sin persona, framför en kamera och bakom en mask.

Teater-, musikal och operaregissören Staffan Aspegren, med rötterna i Linköping, har skrivit manus och för regin står Eva Gröndahl. Musik och sångtexter är skrivna av Jan-Erik Sääf och Karl Dyall är koreograf. Produktionen är ett samarbete mellan Östgötateatern, Smålands Musik & Teater samt Högskolan för scen och musik i Göteborg.

I rollen som Ingrid Bergman syns Karin Oscarsson, Christian Zell spelar Cameron. Bergmans första man, Aron Petter Lindström, spelas av Patrik Martinsson, Niklas Riesbeck spelar Roberto Rossellini och rollen som Anna Magnani görs av Maria Möller.

”Camera” kommer att spelas på Stora teatern i Linköping 9 februari till 7 april och därefter i Norrköping på Stora teatern 28 april-2 juni.

Publicerad 06 February 2018 14:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag