Vi tipsar: Veckans evenemang

Två systrar och en begravning

Vad: "Två systrar och en begravning ” beskrivs som ett familjedrama om drömmar och förhoppningar i katastrofal kollision. Publiken utlovas komik, dramatik och musik att att känna igen sig i. I rollerna syns Erik Lidholm, Maud Nyberg, Görel Schönbäck och P-A Strand.

Var: Folkets Hus/Motala CC

När: Måndag 12 februari, klockan 19

Dansant i parken

Vad: På lördag finns det chans för alla danssugna att svänga sina lurviga. Då spelar nämligen PH:s, Per-Håkans orkester, upp till dans till Kvarnparken i Mjölby.

Var: Kvarnparken, Mjölby

När: Lördag 17 februari, klockan 21-01

Kafferep och musik

Vad: På onsdag bjuder Ödeshögs hembygdsföreningen in till kafferep. "Kom och fika med sju sorters kakor, umgås och ha trevligt och fyll på koppen med både påtår och tretår" står det i inbjudan. Sång- och musikunderhållningen står Lennart Kullander för.

Var: Slöjdvillan i hembygdsgården, Ödeshög

När: Onsdag 14 februari, klockan 14

Sportlovsdisco i Hästholmen

Vad: På fredag kan du fira in sportlovet med discodans. I Hästholmens bygdegård arrangeras sportlovsdisco för barn i alla åldrar (efter klockan 20 för barn i årskurs 4 och äldre). Försäljning av korv med bröd, godis och läsk.

Var: Hästholmens bygdegård

När: Fredag 16 februari, klockan 18-21

Barnteater i Ostkupan

Vad: Musikteatern Gulasch presenterar föreställningen "Du &jag", med berättelser från barn - om kompisar, rädslor och drömmar - som utgångspunkt. Rekommenderas för barn mellan 4 och 9 år.

Var: Ostkupan, Mjölby

När: Lördag 17 februari, klockan 14

Bäck berättar i Skänninge

Vad: Författaren Kalle Bäck, professor i historia, är veckans föreläsare hos Skeninge Föreläsningsförening. På torsdag pratar han på temat "Maten och drycken i vår svenska historia".

Var: Församlingshemmet, Skänninge

När: Torsdag 15 februari, klockan 19

Cavem3n på Bomber Bar

Vad: Rockbandet Cavern3n från Lysekil är på turné. På lördag gör de ett stopp på Bomber Bar i Motala. Cavern3n, som består av Bonny Koskela Andersson, Rickard Maisa, Nicklas Andersson och Anders "Pompe" Jacobsson, spelar musik influerad av hårdrock, rock, blues och funk.

Var: Bomber Bar, Motala

När: Lördag 17 februari, klockan 21-00

Bandet Cavem3n spelar på Bomber Bar.

Bandet Cavem3n spelar på Bomber Bar. Foto: Privat

Sköld pratar arbetsglädje

Vad: Föreläsaren Torkild Sköld kommer till Motala för att prata om arbetsglädje. Enligt Sköld handlar det bland annat om självledarskap, motivation och inspiration till att vilja göra förändringar. Torkild Sköld har en bakgrund som yrkesofficer och ekonom och har i över 30 år jobbat med ledarskap, både i Sverige och utomlands.

Var: Folkets Hus/Motala CC

När: Tisdag 13 februari, klockan 18-20:30

Rimma och rita med Lisen

Vad: Under rubriken "Lördagsskoj" anordnas massor av roliga aktiviteter på bibblan. Nästa lördag kommer barnboksförfattaren och illustratören Lisen Adbåge till Mjölby bibliotek för att hålla i en workshop på temat "Rimma och rita" för barn från 7 år och uppåt.

Var: Mjölby bibliotek

När: Lördag 17 februari, klockan 11-13

Publicerad 11 February 2018 00:00