Mantorpsklubb utökas med damlag

MANTORP. I närmare tio år har Mantorps FF stått utan damlag. Men till årets säsong har fotbollsklubben åter ett lag på damsidan.

Det nya laget är resultatet av en medveten satsning och flera års arbete. Efter ett par år av minskat antal tjejer som ville spela fotboll sparkade Mantorps FF, med visst ekonomiskt stöd av Östergötlands Fotbollsförbund, 2010 igång en "tjejsatsning". Bland annat bjöds alla flickor på Mantorps skolor, i åldern 6-10 år, in till en eftermiddag i fotbollens tecken. Här medverkade flera spelare från Linköpings FC:s spelartrupp, som både coachade tjejerna och skrev autografer.

– Klubben agerade fritids denna dag. Istället för att gå till sitt vanliga fritids eller fritidsgården efter skolan fick vi massor av tjejer som ville testa fotboll. Många var nog nyfikna på att träffa LFC-tjejerna också, berättar Martin Eriksson, som är tränare i Mantorps FF.

Satsningen, med fokus på tjejerna, gjorde att man på våren 2010 från att ha haft en handfull fotbollsspelande tjejer kunde anmäla ett lag i varje årskull. Nu är det långsiktiga målet nått, säsongen 2018 representeras Mantorps FF i division 4 av en 20-mannatrupp, ett lag som består av spelare mellan 15 och 21 år.

Publicerad 16 February 2018 09:31

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag