Vi tipsar: Veckans evenemang

Sportlovsöppet på Naturum

Vad: Naturum Tåkern håller extraöppet under sportlovet. Under måndag och tisdag arrangeras barn- och familjeaktiviteter. Hur känner man igen djurens spår? Hur bor insekterna? är exempel på frågor som kan få svar.

Var: Naturum Tåkern, Glänås (Väderstad)

När: Måndag-tisdag, 19-18 februari, klockan 10-16 (även lördag-söndag, 17-18 feb)

Död och dårskap på slottet

Vad: "Död & dårskap" är en tur för de barn som inte är lättskrämda. Tillsammans med en ledsagare kan man besöka slottet när ljuset har slocknat och lyssna till kusliga spökhistorier. Begränsat antal platser - endast förbokning. Rekommenderad ålder: 8-11 år

Var: Vadstena slott

När: Onsdag 21 februari, klockan 17

Prova på teater i Ödeshög

Vad: Vill du lära dig mer om teater? Då kanske en prova-på-kväll är något för dig. För dem som sedan vill fortsätta på teaterkursen (10 ggr), under ledning av Mehdi Arabi, får deltagarna lära sig grundläggande övningar inom teater.

Var: Kulturhuset Saga, Ödeshög

När: Måndag 19 februari, klockan 18-21

Viskväll med Vreeswijk

Vad: I Boxholm Riksteaterförenings regi presenteras "Somliga går med trasiga skor", Det är duon "Holmbom och Karlsson" som framför sång, musik och berättelser av och om poeten, låtskrivaren och trubaduren Cornelis Vreeswijk.

Var: Biblioteket, Boxholm

När: Söndag 11 februari (Elden tänds ca kl. 10 och Norell pratar från 10:45)

Workshop för unga skribenter

Vad: Går du i åk 3-6 och vill delta i skrivtävlingen ”Berätta” under lovet? Då kan du få tips, idéer och inspiration under den workshop som arrangeras på biblioteket i Borensberg, som också bjuder på fika.

Var: Borensbergs bibliotek

När: Måndag 19 februari, klockan 13-16

Lunchmusik i kyrkan

Vad: Varje tisdag kan den som vill få en stunds ro och avkoppling i Mjölby kyrka. Kantor Mats Åhlund bjuder på lunchmusik, varierad orgelmusik, och därefter serveras sopplunch i församlingshemmet.

Var: Mjölby kyrka/församlingshem

När: Tisdag 6 februari, klockan 11:45-12:10

70-talet hyllas med rock

Vad: På fredag ska 70-talsrocken hyllas på Kulturakademin i Motala. På scen står tributebandet The Purple, som spelar rockikonerna Deep Purples låtar. Bandet Guntrigger kommer att spela Led Zeppelin medan Sleazy/DC tolkar AC/DC-hits.

Var: Kulturakademin, Motala

När: Fredag 23 februari, klockan 20 (entrén öppnar 19:30)

Tre dansare på scen

Vad: I dansföreställningen "Landscapes of I" delar tre dansare med sig av sina egna erfarenheter från olika platser. I en kedja av händelser och situationer växer ett personligt koreografiskt landskap fram. Björn Säfsten står för koreografin och i rollerna syns Sophie Augot, Will Rawls och Ilyas Odman.

Var: Katarinaskolans gymnastiksal, Vadstena

När: Söndag 25 februari, klockan 17

Publicerad 18 February 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag