Pettersson ny politiker i toppen

MJÖLBY. Moderaterna i Mjölby möblerar om i toppen. Oppositionsrådet, tidigare kommunalrådet och mångåriga politikern Monika Gideskog har bestämt sig för att avgå efter valet.

Nytt namn, som nummer ett på Moderaternas valsedel, är Lars-Åke Pettersson.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för samhällsfrågor och politik, men tidigare har jag inte tyckt det varit lämpligt att kombinera mitt arbete, som tidningschef för en opolitisk tidning, med ett offentligt politiskt uppdrag, säger Pettersson.

Nu ser yrkessituationen annorlunda ut. Lars-Åke Pettersson är verksamhetsledare för Företagscentrum och driver eget förtag inom rekam, marknadsföring och illustration.

– Dessutom är min familjesituation sådan att jag kan lägga all den tid som krävs av en heltidspolitiker. Att sedan mina partivänner väljer att placera mig på toppen av listan handlar förstås om förtroende.

Som nummer två och tre på Moderaternas lista står Annette Ohlsson och Mats Allard, som också anmält sitt intresse för att ta över efter Monika Gideskog. Pettersson berättar att man inom partiet kommer att uppmana och hjälpa alla på listan, som vill, att bedriva personvalskampanjer.

– Det är viktigt för den lokala demokratin att göra de lokala politikerna kända. Jag vill ingå i ett starkt team. Jag är ödmjuk inför förtroendet och hoppas kunna förtjäna att stå kvar på första plats efter valet. Men det här är inte uppdrag man gör bäst ensam.

Ni hoppas förstås på maktskifte. Är du redo att ta dig an kommunalrådsposten?

– Absolut! Med stark uppbackning från allianspartierna.

Publicerad 19 February 2018 12:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag