GW hyllar polisens arbete

"En föredömligt skött polisutredning"

MANTORP. Just nu pågår rättegången mot den 24-årige man som misstänks för morden på en man och en kvinna utanför Mantorp i somras.

Dubbelmordet, som det rapporterats flitigt om i både lokalpress och riksmedia, uppmärksammades i veckan av SVT-programmet "Veckans brott". I ett reportage redogör spaningsledare Gunilla Broman och biträdande spaningsledare Patrik Sjögren för det spaningsarbete som polisen arbetat med sedan mordet skedde i juni förra året fram till att den misstänkte mannen kunde gripas i september. Poliserna berättar om en omfattande utredning som bland annat innefattar ett inköp av två sorters tejp och en soft airgun ("leksakspistol") och skoavtryck i storlek 47 – som tack vare ett noggrant och systematiskt arbete senare kunnat kopplas till DNA från brottsplatsen och den misstänkte mannens mobil och dess GPS.

Kriminolgiprofessorn Leif GW Persson, som medverkar som expert "Veckans brott", är mycket imponerad av polisens utredningsarbete, berättar han i tv-programmet. Persson kallar bland annat bevisningen för "närmast överväldigande".

– Det här är en föredömligt skött polisutredning, ska du veta, säger han till programledaren Camilla Kvartoft.

Hur då, frågar programledaren?

– Den är så systematisk och gjord i logisk följd och man har tagit tillvara allt som låtit sig tas tillvara, fortsätter Leif GW Persson som gissar att den misstänkte gärningsmannen, som fortsatt nekar till brott, kommer att dömas till livstids fängelse.

Polisen får beröm av kriminologiprofessorn Leif GW Persson, för arbetet runt dubbelmordet i Mantorp. På bilden syns spaningsledare Gunilla Broman (mitten) och biträdande spaningsledare Patrik Sjögren. Till höger kammaråklagare Helene Gestrin.

Polisen får beröm av kriminologiprofessorn Leif GW Persson, för arbetet runt dubbelmordet i Mantorp. På bilden syns spaningsledare Gunilla Broman (mitten) och biträdande spaningsledare Patrik Sjögren. Till höger kammaråklagare Helene Gestrin. Foto: Pernilla Alsén

Här kan du se reportaget om dubbelmordet i Mantorp i "Veckans brott".

Publicerad 01 March 2018 08:26

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag