Polisen: "Sänk hastigheten rejält"

ÖSTERGÖTLAND. De senaste dagarnas bitvis besvärliga vinterväglag har ställt till det i trafiken på flera platser i veckan. Polisen vädjar nu till trafikanter att ta det lugnt ute på vägarna, speciellt i samband med olyckor och tillbud.

På Motala-/Mjölby-/Vadstena-/Boxholms-/Ödeshögspolisens Facebook sida skriver polisen Sandra ett inlägg där hon riktar sig alla som rör sig ute på vägarna. I inlägget berättar honom ett tillbud där en polispatrull stod med blåljusen på i samband med att en bil hade fått punktering. Eftersom det fanns människor i bilen hade man även ställt ut ett så kallat varningsbloss för att göra trafikanterna extra uppmärksamma på den stillastående bilen. Trots de vidtagna åtgärderna hade det inom kort skett en krock i nära anslutning till platsen där polisen och bilen med punktering stod.

"Tänk på att hålla ner hastigheten och att byta fil i god tid. Och sänk inte hastigheten till 100 km/h, sänk den rejält! Både jag och mina kollegor har nära och kära som vill att vi ska komma hem efter arbetspassen." uppmanar polisen Sandra.

Dessutom riktar hon sig direkt till en bilförare som filmade händelsen med sin mobiltelefon medan hen körde, vilket är både olagligt och olämpligt.

"Och till dig som filmade olyckan samtidigt som du körde bil, den här gången hade du tur att vi bara var en patrull på plats och inte kunde stanna dig, nästa gång kommer vi att stanna dig och rapportera dig. Att hålla mobiltelefonen i handen samtidigt som du kör är ett lagbrott, att göra det samtidigt som du passerar en olycksplats är respektlöst, skärpning!" skriver polisen.

Publicerad 02 March 2018 15:08

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag