Vi tipsar: Veckans evenemang

Titanix spelar i Mjölbyparken

Vad: Det flitigt turnerande dansbandet Titanix kommer till Kvarnparken i Mjölby. Banden, som själva beskriver sin musikstil som ”modern”, har spelat tillsammans sedan slutet av 1980-talet. 2009 kom de tvåa i ”Dansbandskampen” som sändes i SVT.

Var: Kvarnparken, Mjölby

När: Lördag 17 mars, klockan 21

Manifesta sjunger 40- och 50-tal

Vad: Manskören Manifesta underhåller med sånger från 1940- och 50-talet. I samband med föreställningen ”Sverige i ord, toner och fika” serveras klassiskt och tidstypiskt fikabröd, som radiokaka och sockerkringlor.

Var: Boets bygdegård, Boet/Ödeshög

När: Söndag 18 mars, klockan 16

Adrian P visar ”Skogspunk”

Vad: Nästa helg är sista chansen att se Adrian Petterssons konstutställning ”Skogspunk” på Galleri Kraftverk i Mjölby. Adrian P, som han kallar sig som konstnär, är 25 år och uppvuxen i Mjölby men bor numera i Linköping.

Var: Galleri Kraftverk, Mjölby

När: Lördag 17 mars, kl. 12-14 och söndag 18 mars, kl. 12-16

Exotiska växter i Boxholm

Vad: Är du intresserad av eller nyfiken på exotiska växter? Då kan du lära dig mer när trädgårdsförfattaren Peter Englander kommer till Boxholm i veckan. På torsdag föreläser han om ”konsten att odla det omöjliga”.

Var: Boxholms bibliotek

När: Torsdag 15 mars, klockan 19

Gubbvarning med Norman

Vad: Det var 27 år sen sist Lennie Norman gjorde en egen Stand Up-show. Nu ger sig en av landets mest erfarna komiker ut på en rikstäckande turné med föreställningen ”Gubbvarning Live”. På fredag kommer han till Motala.

Var: Motala CC/Folkets Hus

När: Fredag 16 mars, klockan 19:30

Hoffsten spelar i Boxholm

Vad: Artisten, musikprofilen och bluessångerskan Louise Hoffsten kommer till Boxholm för att ge en konsert tillsammans med musikerna Erik Söderlind och Claes Crona Trio.

Var: Folkets Hus, Boxholm

När: Fredag 16 mars, klockan 19

Sagostund med Solägget

Vad: En dag hittar en liten älva ett stort gult klot i skogen och drar genast slutsatsen att det måste vara solen som lagt ett ägg, som sedan trillat ner från himlen. Det handlar sagan ”Solägget” om, som läses under veckans sagostund. Rekommenderas från 4 år.

Var: Motala bibliotek

När: Fredag 16 mars, klockan 15

Förlåt och bli fri

Vad: Vadstena Föreläsningsförening presenterar den kommande veckan psykologen och författaren Barbro Holm-Ivarsson, som föreläser på temat ”Förlåt och bli fri!”.

Var: Vadstena Folkhögskola

När: Tisdag 13 mars, klockan 19

Babysång på bibblan

Vad: Varje tisdagsförmiddag är det sångstund för de allra minsta på Vadstena biblioteks barnavdelning. Vid babysången sjunger, rimmar, ramsar och läser besökarna tillsammans med en bibliotekarie.Rekommenderad ålder: 0-3 år.

Var: Biblioteket, Vadstena

När: Tisdag 13 mars, klockan 10:30-11:30

Musikalisk frågelek på Kulturscenen

Vad: Mjölby Ungdomsmusikkår ger en konserten på temat ”Vart är vi på väg?”. Mjölby Ungdomsmusikkår framträder liksom gästande "Rampljuset", från Kulturskolan. Publik och sponsorlag tävlar under konserten i vad som beskrivs som en musikalisk frågelek.

Frågeställare och domare är ”Jappe” Arvidsson och Magnus Lystam.

Var: Mjölby Kulturscen

När: Söndag 18 mars, klockan 18

Publicerad 11 March 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag