Kulturskolan bjuder in till öppet hus

MJÖLBY

. Förhoppningen är att fler ska få upp ögonen för kultur och musik. På lördag finns chansen att prova på, när Kulturskolan i Mjölby har öppet hus.

På lördag håller Kulturskolan i Mjölby öppet hus. Då bjuds elever från hela kommunen in för att komma och känna, klämma och provspela på olika instrument. Här finns också möjligheten att testa hur det är att drilla med drillstav, prova olika material i bild- och formverkstaden.

Inför prova-på-dagen har medarbetarna på Kulturskolan besökt alla första- och andraklassare i kommunen för att informera om Kulturskolan. Skolorna är en viktig kanal för att fler ska upptäcka Kulturskolan, menar Tina Herrgårdh som är enhetschef på Kulturskolan.

– Vi jobbar ständigt för att fler barn och unga ska upptäcka hur givande och roligt det är att med skapande och kreativitet, säger Herrgårdh.

Förra året riktade man in sig på nya svenskar, vilket gav väldigt bra resultat enligt Tina Herrgårdh.

– Så det spåret ska vi fortsätta på. Vi arbetar också med ett projekt som heter "Våga välja vad du vill", eftersom en del flickor kanske inte törs välja exempelvis trummor och en del pojkar tycker att det kan vara pinsamt att välja tvärflöjt.

Kulturskolan, som ligger i Lagmansskolan i Mjölby, håller öppet hus mellan klockan 10 och 13 på lördag, 17 mars.

Publicerad 14 March 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag