Vi kommer tillbaka på onsdag

NYSTART

. Från och med nästa vecka kommer Östgötatidningen återigen ut på onsdagar. En annan förändring är att två tidningar blir en och samma.

Av
Pernilla Alsén

– Förra året gjorde vi ett test för att se om helgutgivning på ett bättre sätt kunde möta våra läsares och kunders önskemål. Vi har sedan utvärderat, analyserat, lyssnat och diskuterat med både läsare och kunder och utifrån det tagit beslutet att återgå onsdagsutdelning, säger tidningschef Åsa Brage.

I och med detta tar PostNord över distributionen.

– Allt för att komma ut en egen unik dag, mitt i veckan, och inte riskera att hamna ihop med helgens reklam. Nu kan vi tillgodose de flestas önskemål på bästa sätt.

Fram tills nu har Östgötatidningen varit uppdelad i två editioner, en har delats ut i Mjölby, Boxholm, Ödeshög och Vadstena och den andra i Motala. Fortsättningsvis kommer det att finnas en tidning som täcker hela området. Varannan vecka delas den ut i hela västra Östergötland och varannan i de fyra förstnämnda kommunerna.

– Vi vill göra en bättre och ännu mer läsvärd tidning för hela vårt utgivningsområde och anpassa oss efter hur våra läsare rör sig inom den västra länsdelen. Därför satsar vi på att komma ut varannan vecka i Motala, men då med lokala nyheter från hela vårt område. Läsarna kan nu läsa en och samma tidning oavsett var de bor. Avstånden mellan kommunerna är så korta, så vi tror att det kan gynna både våra läsare och kunder, säger Brage.

Publicerad 21 March 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag