Mjölby är bästa UF-kommun

ÖSTERGÖTLAND

. Engagerade lärare och fler aktiva elever har bidragit till att Mjölby blivit årets UF-kommun 2018, menar Johanna Castell från Ung Företagsamhet.

Av
Pernilla Alsén

Varje år genomför Ung Företagsamhet i Östergötland en kommunranking där länets kommuner rankas och årets UF-kommun utses. Rankingen görs inom tre olika områden; andelen UF-företagare, antalet program med aktiva UF-elever samt förändringen av andelen UF- elever jämfört med föregående läsår i respektive kommun.

I år hamnar Mjölby kommun överst på listan, med högst poäng. Enligt Ung Företagsamhet Östergötland beror det bland annat på att gymnasieskolan har engagerade lärare.

– I Mjölby handlar det om att kommunen har gett fler elever möjligheten att driva UF-företag. Fler elever på fler program som detta läsår är aktiva och som ges möjlighet att ta del av utbildningen UF-företagande, säger Johanna Castell som är regionchef för Ung Företagsamhet Östergötland.

Ett av företagen på Mjölby Gymnasium är Goldaid Lemonade UF som drivs av Tilda Hedström, Lisa Mautner, Emelie Hahne, Vendela Ljung och Linnea Hansson.

– Väldigt kul och lärorikt! Jag känner att jag har utvecklats och lärt mig mer om samarbete och ansvar. Extra kul är det förstås att få chansen att driva företag med sina vänner, säger Tilda Hedström.

Publicerad 26 March 2018 12:00