Ny cykelrunda runt Tåkern

VADSTENA

. Gillar du att cykla och är intresserad av kyrkor och historia? Då kan den nya cykelleden "Pilgrimsrundan" vara något för dig.

Pilgrimsrundan är 95 kilometer totalt och sträcker sig runt Tåkern, vidare mot Bjälbo och Skänninge – och tillbaka till Vadstena.

Längs vägen finns möjlighet för den som vill att besöka en rad kyrkor i tre olika kommuner, man kan också samla på stämplar från de olika kyrkorna man passerar längs vägen.

Det var under Earth Week förra veckan som den nya cykelleden invigdes och på plats fanns den tidigare landshövdingen Björn Eriksson för att "klippa band" i form av en cykelkedja.

Earth Week arrangeras i mars varje år, av Pilgrimcentrum och kommunens energi- och klimatrådgivare Ann-Christin Nilsson Cedermo, för att öka medvetenheten och intresset för hållbarhetsfrågor.

Nilsson Cedermo menar att man genom aktiviteter som riktas mot olika målgrupper blir många engagerade.

– Det är viktigt att förstå att vi har frihet att ta smarta beslut och val som ger möjligheter och hopp för framtiden både där vi bor och för de som lever långt från oss. Genom att inviga leden under Earth week känns det som den får den start som vi vill se att den får, säger Ann-Christin Nilsson Cedermo.

Publicerad 29 March 2018 00:00