De gifter sig i pingst

MJÖLBY.

Att gifta sig med kort varsel kan bli en stressig upplevelse, men Christian och Frida ser det mest som en fördel.

För en tid sedan gjorde vi en efterlysning här i Östgötatidningen efter par som ville gifta sig på pingstafton. Frågan och erbjudandet kom från kockeleverna på Mjölby vuxenutbildning; de skulle stå för bröllopsmiddagen. Arrangemanget är ett projektarbete, som en del i utbildningen.

Nu är det klart vilket det lyckliga paret är. Frida Knutsson och Christian Carlsson, som bor strax utanför Mjölby, har varit ett par i 15 år.

– Visst har vi pratat om att gifta oss tidigare, men det har kommit saker emellan, berättar Frida.

De kommer att gifta sig utomhus, i eklandskapet Tinnerö utanför Linköping. Därefter väntar bröllopsfest med trerättersmiddag och bröllopstårta, som alltså kockeleverna från Mjölby står för och som till stor del bekostas av sponsring från lokala företag.

– Det ska bli fantastiskt roligt och härligt på alla sätt och vis, säger Frida och får medhåll av Christian.

När det stod klart att de skulle gifta sig var det bara ett par månader kvar till bröllopsdagen. Men att tiden för förberedelser inför det stundande bröllopet är knapp ser inte Christian och Frida som någon nackdel.

– Vi är nog ganska glada att det blev så här. Det här att planera ett år i förväg hade inte varit vår grej i alla fall, säger Frida.

Publicerad 04 April 2018 00:00