Nya miljoner till arbetet mot dopning

ÖSTERGÖTLAND. Arbetsmetoden "100 % ren hårdträning" och "Prodis", som Länsstyrelsen Östergötland är en del av, får fortsatt stöd av regeringen.

Regeringen har beslutat att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att stödja det förebyggande antidopningsarbetet med 2,5 miljoner kronor. Myndigheten ska stödja utvecklingen av arbetsmetoden 100 % ren hårdträning och det nationella dopningsnätverket Prodis (Prevention av dopning i Sverige).

Länsstyrelsen Östergötland, som är en del av det aktuella nätverket, har i samarbete med åtta av länets kommuner, Polisen och Östergötlands idrottsförbund utvecklat arbetsmetoden i länet. Arbetet har vänt sig till gymbranschen i syfte att få upp dopningsproblematiken på agendan och arbeta förebyggande mot samhällsdopning. Hittills är drygt 40 anläggningar i Östergötland anslutna.

– Det är av stor vikt att detta preventiva arbete kan fortsätta. Det behövs en nationell samordning för att det ska gå att ha en hög kunskapsnivå på utbildningar och övriga insatser. Därför är vi glada att regeringen nu fattat beslutet, säger Lotta Hjalmarsson Österholm, länssamordnare för det ANDT-förebyggande arbetet på Länsstyrelsen Östergötland.

Publicerad 06 April 2018 01:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag