MAIF laddar för revansch

MOTALA

. Det blev förlust i seriepremiären för Motala AIF:s seniorer. Men till helgen finns chans till revansch.

Av
FREDRIK P JOHANSSON

Motala AIF FK åkte den gångna helgen med höga förhoppningar till Enskede för att sparka igång säsongen. Motalas fotbollsherrar fick dock åka hem till Motala utan poäng efter en förlust med 3-0.

Premiärer har ofta ett rykte om sig att vara tillknäppta och chansfattig, men så var inte fallet i Motala AIF:s premiär borta mot Enskede IK, snarare tvärtom.

Båda lagen spelade med en aggressiv hög press och inom loppet av de första 15 minuterna hade de både hunnit uppstå en hel del heta dueller och även en hel del målchanser. Vilket bland annat resulterade i två gula kort för hemmalaget och två situationer där MAIF kunde fått straff för hands, men där domaren valde att fria. Istället var det ett effektivt hemmalag som skulle få utdelning denna afton.

I matchens 17:e minut satte Enskedes Mattias Folkesson 1-0 när tryckte in bollen i mål efter en frispark från högerkanten, och bara två minuter senare gjorde Eminn Ghozzi 2-0. Ett resultat som också stod sig till halvtidsvilan. I den andra halvleken forcerade sedan MAIF på för en kvittering men lyckades inte riktigt få till spelet i den sista tredjedelen. När de sedan pressade på som mest för att få till en kvittering i matchen slutskede kontrade hemmalaget och spikade slutresultatet till 3-0 genom Kevin Castaneda.

– Det var en mycket märklig match där vi har en ribbträff tidigt och kanske borde haft en straff innan första kvarten slagit. Efter 20 min hade vi istället svarat för två misstag hade ett 0-2 underläge mot en effektiv motståndare. Trots bra tryck framåt i princip hela matchen så förblev vi mållösa. Vi gör kanske ingen jättematch, men ändå tillräckligt bra för att vinna i mina ögon. Ändå får vi åka hem lottlösa och se oss besegrade med 3-0, sa tränaren Vladan Ladan efter matchen.

På lördag väntar hemmapremiär för MAIF mot nykomlingen Newroz FC, som spelade oavgjort i sin säsongspremiär hemma mot Södertälje förra helgen. Vladan Ladan ser fram emot ytterligare en tuff drabbning mot en bra motståndare och berättar om ett revanschsuget hemmalag.

– Vi ser fram emot hemmapremiären på alla möjliga sätt och är enormt revanschsugna efter förra helgens mardrömsstart. Vi är enormt laddade för en folkfest på Idrottsparken, där vi varit starka och har fem raka segrar bakom oss.

Matchen mot Newroz spelas på Idrottsparken på lördag, 14 april, klockan 16.

Publicerad 10 April 2018 00:00