TV-pucken spelas i Östergötland

ÖSTERGÖTLAND. Ishockeyturnérningen TV-pucken 2018 kommer att avgöras i Östergötland .

– Vi är glada att kunna presentera ett finalspel i Östergötland där det finns ett stort och brett intresse för ishockey. Östergötland har presenterat ett mycket bra koncept och en bra organisation för turneringen och detta i hård konkurrens med flera andra distrikt som också presenterat bra alternativ, säger Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef och administrativ chef för Tre Kronor och Damkronorna.

TV-pucken, som fyller 60 år i år, är en riksomfattande hockyeturnering för spelare i 15-årsåldern. Årets TV-pucksvinnare kommer alltså att koras i Östergötland i höst.

Östergötlands Ishockeyförbund (ÖIF) tackar Svenska Ishockeyförbundet (SIF) för förtroendet, att få arrangera TV-pucken 2018.

– Det känns extra speciellt när turneringen i år firar 60 år. ÖIF har i god tid noga förberett och planerat denna turnering innan beslutet från SIF kom, vilket innebär att vi redan ligger i startgroparna för arrangemanget, säger Hans Lorentzson, Östergötlands Ishockeyförbunds vice ordförande och lokalt turneringsansvarig för TV-pucken.

Medarrangerade klubbar är Linköping HC, Vita Hästen samt Mjölby HC där centralorten för turneringen blir Linköpings kommun, där boenden och utspisning kommer att ske för samtliga 16 lag.

Publicerad 12 April 2018 17:10