Nytt föräldrainitiativ i Ödeshög

ÖDESHÖG

. Samarbetet i sig är inget nytt, men mötet "Våga vara förälder" har inte anordnats förut. Bakom arrangemanget står en rad aktörer som jobbar med Ödeshögs familjer och barn.

Av
Pernilla Alsén

Nästa vecka, tisdag 24 april, bjuds Ödeshögsföräldrar som har barn i åldrarna 0-11 år in till ett möte på temat "Våga vara förälder". Föräldramötet, som är ett samarbete mellan BVC, förskola, skola, bibliotek och kommunens familje- och ungdomsstödverksamhet (FUS) samt individ- och familjeomsorg (IFO), hålls i Riddarsalen i Ödeshög.

– Det finns flera syften med mötet. För det första är det viktigt för oss att få veta vad föräldrarna tycker. Vi vill också få fram till föräldrarna att de är de allra viktigaste personerna i barnens liv, säger familje- och ungdomsstödsamordnare Sofie Gärdh.

Föräldrar kan behöva pushas och lyfta sig själva, menar hon.

– Sen vill vi visa att vi samarbetar, alla de här verksamheterna, för barnens och föräldrarnas bästa.

Själva samarbetet, alla aktörer emellan, är alltså inget nytt. Däremot är det första gången man bjuder in till den här typen av möte.

Tanken är att man som förälder ska kunna dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper och samtidigt kunna få information från de olika verksamheterna, vilket innefattar allt från bibliotekets verksamhet och utbud till information från socialförvaltningen.

– Vill avdramatisera det här med socialtjänsten och vilket stöd man kan få, säger Gärdh som poängterar att alla förstås är välkomna.

Sofie Gärdh berättar vidare att man planerat för olika workshops och stationer, där alla medarrangörer och aktörer kommer att finnas representerade under föräldramötet och att inbjudningar ska ha gått ut till föräldrarna via förskola och skola.

Publicerad 19 April 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag