Intresset för dans ökar

MJÖLBY.

Nyligen var det Dansens vecka med arrangemang runtom i Östergötland. I år var rekordmånga 12 kommuner i Östergötland med. Det är dubbelt så många som när det drog i gång 2012. Att dansintresset är stort i Mjölby märker Erica Karlsson som håller i danskurser genom Vi unga.

Av
Carolina Fransson

Erica Karlsson leder danskurser för unga i åldersgrupperna 10-12 år, 13-15 år och 16 år och uppåt. Hon startade en grupp i höstas och nu har den utökats till tre grupper. Ungdomarna är kreativa och kommer ofta på egna koreografier, berättar hon. När jag träffar Erica har hon samlat ihop några unga dansare och till musik från en riktig bergsprängare som Erica har med sig tar de några danssteg över planen utanför Egebyhallen i Mjölby.

Ericas grupper håller just nu på att träna inför en dansuppvisning som de kommer att ha den 20 maj på Mjölby kulturscen. De har sina träningar inne i Egebyhallen, men till hösten är tanken att de ska flytta träningarna till andra lokaler.

–Det är inga speglar i Egebyhallen så det blir lite kämpigt för då ser jag inte så lätt om det är någon som missar något steg. I den nya hallen blir det speglar. Det blir bättre, säger Erica.

"I nya

hallen blir det speglar."

Erica arbetar på Studieförbundet Vuxenskolan och framöver har hon tänkt att hon, genom förbundet ska starta upp fler danskurser. Hon ser att det finns ett stort intresse och vill starta upp dansverksamhet ibland annat Mjölby, Vadstena, Boxholm och Ödeshög.

Publicerad 02 May 2018 08:48