Sjunde raka hemmasegern för MAIF

MOTALA

. Efter ett oavgjort resultat borta mot Värmbol förra helgen var det i lördags åter dags för hemmamatch för Motala AIF. Denna gång gästade hittills poänglösa Huddinge och Motala hade siktet inställt på att ta sin sjunde raka seger hemma Idrottsparken.

Matchen började på bästa för det svart-vita laget från Motala. Redan i matchens 4:e minut satte Renato Rako ledningsmålet i nät, snyggt framspelad av comebackande Simon Wennerhag. Bara drygt 10 minuter senare var det åter dags för Rako att hitta nätmaskorna, denna gång solodribblade han sig igenom innan han placerade in 2-0 till hemmalaget.

Efter det var det sedan dags för nyförvärvet Eldin Lugonja att presentera sig ordentligt för Motalapubliken. Mellan matchens 30:e och 40:e minut höll han sig påpassligt framme och gjorde både 3-0 och 4-0 innan det var dags för halvtidsvilan.

– Vi visar upp rejäl kvalité i det mesta vi gör i första halvlek och 4-0 är i underkant. Vi har fina uppspel, omställningar och noggranna i försvarspelet. Vi gör en riktigt bra halvlek, sa Vladan Ladan efter den första halvleken.

Andra halvleken startade sedan precis som den första, högt tempo och snabba mål. I matchens 56:e minut reducerade gästerna genom Julius Armalis och i 58:e minuten stötte hemmalagets Johannes Ehn in sitt tredje mål för säsongen. I matchens slutskede tappar sedan hemmalaget fokus något och på övertid reducerar gästerna till såväl 5-2 som 5-3.

På lördag väntar match borta mot Nora BK för Motala AIF, ett Nora som man under försäsongen besegrade med 6-2 hemma på Idrottsparken.

Publicerad 02 May 2018 13:36