Frölich får naturvårdsstipendium

ÖDESHÖG.

Lars Fröhlich från Ödeshög har av Naturskyddsföreningen i Östergötland tagit emot utmärkelsen Östergötlands natur- och miljövårdare 2018 och ett Naturvårdsstipendium på 5500 kronor.

Av
Carolina Fransson

Utmärkelsen delades ut på Naturskyddsföreningen Östergötlands länsstämma på Tåkern Vandrarhem och Café den 22 april av föreningens ordförande Göran Toss.

Motiveringen löd: Under många år, ja faktiskt ända sedan han flyttade till Östergötland och Ödeshög i slutet av 70-talet har Lars mycket metodiskt satt sig in i vad allt Östergötland har att erbjuda i form av natur och kultur. Han utforskar Omberg och Tåkern och hela länet och delar med sig av sin kunskap till alla som följer med på hans omtyckta vandringar.

– Lars Frölich är en populär och kunnig naturguide. Han kan mycket om djur, växter, svampar med mera samtidigt som han också kan berätta mycket historia, säger Göran Toss.

Naturskyddsföreningen delar ut Naturvårdstipendiet och utmärkelsen Östergötlands natur-och miljövårdare varje år sedan 90-talet. Det sker till någon eller några som gjort något särskilt för miljön eller klimatet. Förra året var det Inger och Thomas Lundqvist, som driver skötseln av Soldatängens friluftsområde i Motala kommun, som fick ta emot stipendiet och utmärkelsen.

Publicerad 03 May 2018 00:00