Lunch kryddad med guldkant

ÖDESHÖG

. Festmat en vanlig torsdag, det hör kanske inte till vanligheterna. Men i Ödeshög vill man satsa mer på vardaglyx i kommunens boenden.

De boende på Solgården i Ödeshög bjöds i förra veckan på lite extra guldkant i vardagen. Det var personalen på särskilt boende i Ödeshögs kommun som bjudit in enheter och avdelningar till matbuffé i matsalen. Det blev en välbesökt och uppskattad lunch med mycket god mat.

Köket bjöd på en uppfriskande fördrink innan maten serverades. Menyn bestod av polska, libanesiska och bosniska rätter som kycklingsoppa,spenatpaj, färsbiffar, persiljesallad och vaniljkaka.

Möjligheten att testa god mat från andra kulturer kommer av ett samarbete mellan anställda på avdelningarna och kökspersonal, med ursprung i olika länder. Enligt kostchef Espen Rognstad är detta ett steg i helt rätt utveckling och något man planerar att jobba vidare på inom kommunen.

I samband med festmåltiden bjöds det även på musikunderhållning, vilket uppskattades mycket av gästerna.

Johan Kollberg och Espen Rognstad från Ödeshögs kommun.

Johan Kollberg och Espen Rognstad från Ödeshögs kommun. Foto: Privat

Publicerad 04 May 2018 10:34