Tung förlust för MAIF

MOTALA

. Med en 5-3-seger hemma mot Huddinge senast åkte Motala AIF till Nora med gott självförtroende och förhoppningar om att plocka med sig tre nya poäng hem. Men ett avgörande på övertid gav en 1-0 seger för hemmalaget och Motalaklubben fick åka hem lottlösa från Nitrovallen.

Av
Fredrik P Johansson

Matchen blev precis som väntat en tuff och jämn match mellan två för dagen jämna lag och kom att präglas av mycket tuffa dueller och svårspelat underlag. Gästerna, som visat fin form på konstgräset hemma på Idrottsparken och är obesegrade där de senaste 7 matcherna, hade svårt att bemästra underlaget i Nora.

– Underlaget var hemskt och det blev väldigt mycket kampande om boll, vilket vi inte är vana vid. Men jag tycker vi står upp bra sätt matchen igenom, sa tränaren Vladan Ladan om matchbilden.

Noras rakare spel blev tillsist för tungt för Motala, trots flertalet lägen i matchens slutskede blev de hemmalaget som skulle dra det längsta strået och få till ett avgörande. I matchens 91:a minut nickade Sonny Westberg in segermålet efter en hörna.

– Blytungt, en riktigt kalldusch för oss. Främst eftersom vi också hade ett i stort sätt likadant läge att avgöra tidigare, säger Ladan.

Motala har nu en samlat ihop sju poäng på säsongens inledande fem matcher, vilket ger klubben en åttondeplats i div.2 södra Svealand i nuläget. Härnäst väntar ny match hemma mot serieledande IFK Haninge på torsdag.

– Det blir en mycket viktig match för oss sett till dagens resultat, dessutom ett perfekt tillfälle att studsa tillbaka på alla sätt och vis. Vi är extremt revanschsugna och kommer se till så Haninge får det jobbigt, säger Vladan Ladan.

Publicerad 08 May 2018 09:40