Davidsson vill tillbaka till elitserien

MOTALA.

Det drar ihop sig mot en ny speedwaysäsong. Förra årets turbulens har man lagt bakom sig och Piraterna blickar framåt, med målet att ta sig tillbaka till elitserien.

Av
Pernilla Alsén

Förra årets degradering från elitserien till allsvenskan var förstås ingen höjdare, menar Piraternas Daniel Davidsson.

– Men vi får försöka se positivt på det, som en omstart. Vi ska försöka hålla samma klass som tidigare och ta oss tillbaka till högsta ligan där vi hör hemma.

"Ska försöka ta oss tillbaka till högsta

ligan"

Ett visst publiktapp räknar han med i och med nedflyttningen, men Daniel Davidsson hoppas ändå på att publiken ska hitta till Motala Arena den kommande säsongen.

– Allsvenskan är absolut ingen dålig serie, så jag tror att det kommer att komma en hel del publik, gissar han.

Om förra årets turbulens och klubbens ekonomiska problem har Davidsson inte så mycket att säga.

– Jag har ingen insikt i det där, men det har runnit mycket vatten under broarna och jag tycker att man har städat upp det snyggt och gjort rätt för sig.

För att kunna leva på sporten som speedwayförare krävs att man har kontrakt med flera klubbar, vilket Daniel Davidsson vanligtvis har – men inte inför den här säsongen.

– Det känns som att jag har kommit i kläm lite, det är lite trist, jag kör bara för Piraterna i år, säger han och medger att han är lite besviken över situationen.

Det kan vara tufft att få ihop tillvaron, menar Davidsson, speciellt när man som han nu behöver jobba vid sidan av sportsatsningen.

– Ja, jag lägger ner mellan 25 och 30 timmar i veckan på speedwayen och ska jag då jobba halvtid med annat också.., säger Daniel Davidsson som har sambo, två barn och hus att ta hänsyn till också.

Det är inte bara en ekonomisk fråga. Kör man för en klubb i allsvenskan betyder det tio matcher under säsongen.

– Det är lätt att tappa tempo om man bara kör en dag i veckan, i stället för både tisdag och torsdag, menar Davidsson.

Daniel Davidsson går in i årets säsong med en positiv känsla, även om han är medveten om att konkurrensen är tuff även i allsvenskan.

– Det kommer att bli kul! Vi är ett bra, väl sammansatt lag med folk som tänker likadant. Klart att vi satsar mot att köra final i höst, det är inget snack om den saken.

Första hemmamatchen

(omgång 1 i allsvenskan) körs på torsdag, 17 maj, då Piraterna möter Nässjö på Motala Arena.

Publicerad 11 May 2018 00:00