MAIF tog ny hemmaseger

Av
Fredrik P. Johansson

MOTALA. Efter en tung förlust borta mot Nora BK i matchens slutskede i förgående matchen var det ett taggat och revanschsuget Motala AIF som på nytt äntrade Idrottsparken i jakten på sin 8:e raka seger på hemmaplan mot serieledande IFK Haninge.

Matchen började också precis så bra som hemmalaget och de 323 personerna i hemmapubliken hade kunnat hoppats på. Likt matchen mot Haninge för några omgångar sen skulle klubben arbeta sig fram till ett tidigt ledningsmål. I matchens sjätte minut kastar Joe Harris ett långt inkast till som Michael Kafari som hoppar upp och skarvnickar in 1-0 i den bortre burgaveln. En riktig rivstart för hemmalaget. Klubben visar sedan upp ett kontrollerat spel såväl offensivt som defensivt och trots att serieledarna från Haninge har aningen mer bollinnehav var det Motala som var det bättre laget under den första halvleken.

Insatsen skulle också ge utdelning framåt. I matchens 34 minut stöter Johannes Ehn in sitt fjärde mål för säsongen snyggt framspelad av Renato Rako och bara 3 minuter senare håller sig Eldin Lugonja påpassligt framme och fastställer 3-0 innan halvtidsvilan.

Vi är effektiva framåt under den första halvleken och visar även upp en fin defensiv insats, jag kände egentligen aldrig någon oro bakåt under de första 45 minutrarna. I den andra halvleken däremot, visar vi upp en helt annan sida och vi fick i slutet slita för de tre värdefulla poängen, säger Vladan Ladan.

"Jag kände egentligen aldrig någon oro bakåt"

Den andra halvleken hann nämligen knappt starta innan gästerna skulle få till en reducering. I matchens 47:e minut rullade planens kanske bäste spelare, Özgur Yazar, in 3-1. Samme Yazar gjorde sedan även 3-2 i matchens 75:e minut och skulle på så vis se till att göra matchen spännande in i det sista. Men trots mycket tryck från gästerna under matchens slutskede lyckades hemmalaget reda ut stormen och säkra tre nya poäng hemma på Idrottsparken. Mycket tack vare en storspelande Anthony Ferrara i hemmamålet, som svarade för en rad räddningar under matchens slutskede.

– Anthony var en riktig panter i slutet, han var överallt. Det behövdes och ger en rejäl boost i självförtroendet framöver, säger Vladan Ladan om Anthonys insats.

Härnäst väntar match borta mot IFK Aspudden-Tellus på söndag som i nuläget delar serieledningen med Enskede IK.

– Aspudden/Tellus har överraskat rejält hitintills och svarat för sn rad starka resultat inledningsvis. Vi kommer ge dom en utmaning på lördag men då krävs att vi presterar under 90 minuter, menar Ladan.

Publicerad 14 May 2018 00:00