Wifolka skördar nya framgångar

MANTORP

. I helgen avgjordes gymnastiktävlingen "Riksfyran" i Helsingborg. Wifolka Gymnastikförening från Mantorp blev näst bästa lag och lämnade Skåne med silvermedaljer kring halsen.

Framgångarna för Wifolka Gymnastikförening fortsätter. I höstas blev klubben bäst i landet, då de tog hem segern i Rikscupen 1 i Västerås, i konkurrens bland över 50 tävlande lag från hela landet. Inför årets säsong har tävlingssystemet i svensk truppgymnastik gjorts om, så för första gången arrangerades nu tävlingen "Riksfyran". Här räknas poängen i grenarna tumbling, trampett och fristående samman och de tio lag med högst poäng får en plats i finaltävlingen. Drygt 40 lag från hela landet tävlade i lördagens kvaltävling och Wifolka kom alltså på en andraplats när alla poäng var summerade. Bäst gick det i tumbling, där laget fick tävlingens allra högsta tumblingpoäng; 13,8.

På söndagen var det dags för finaltävling där Mantorpslaget T4, bestående av 17 tjejer och killar i åldrarna 14-18 år, stod för en imponerande insats. I både trampett och fristående presterar de bättre och får högre poäng än i kvalet och med totalpoängen 38,65 i finalen försvarar laget sin andraplacering och blir därmed tävlingens silvermedaljörer.

Laget bildades i höstas och har alltså tränat tillsammans i mindre än ett år.

– Att på den här korta tiden lyckas med bedriften att både bli etta och tvåa på stora rikstävlingar är med våra förutsättningar helt makalöst. Det här är ett fantastiskt gäng gymnaster som verkar kunna gå hur långt som helst. Med en ny hall som ska stå färdig om ett år kan man bara spekulera i vart det här kan sluta, säger lagets tränare Olivia Pettersson.

Nästa helg är det dags för terminens nästa och sista tävling, Mellansvenska Mästerskapen i Eskilstuna, som är en grentävling där det finns chans att plocka placeringar i respektive gren.

Publicerad 14 May 2018 00:00