Ny Shakespearepjäs på Gräsgården

VADSTENA.

För 23:e året i rad förbereder sig nu Shakespeare på Gräsgården för en ny sommarföreställning. I år är det "Två adelsmän i Verona" som kommer att spelas på utomhusteatern.

Av
Pernilla Alsén

Det har blivit en mångårig tradition vid det här laget, att en ny Shakespeare-pjäs tolkas och framförs på gräsplanen mellan Klosterkyrkan och Bjälbopalatsen.

I sommar är det "Två adelsmän i Verona" som sätts upp i regi och nyöversättning av teaterns konstnärliga ledare Pontus Plænge, som tidigare bland annat tolkat "En midsommarnattsdröm", "Köpmannen i Venedig" och "Trettondagsafton". I ensemblen återfinns flera mångåriga medarbetare som Per-Johan Persson och Inga Onn.

– Det är en särskild upplevelse att spela på Gräsgården. Den historiska kontexten, utomhusmiljön med måsarnas skrin och glassbilens tutande, och den vidunderliga akustiken. Allt ger sitt till för att skapa en särskild sorts närvaro från både oss och publiken, säger Inga Onn som spelar i Vadstena för sjätte gången.

"En särskild upplevelse att spela på Gräsgården"

Huvudrollerna i årets föreställning spelas av Hannah Alem Davidson och Wayra Monasterio, som båda två medverkade i förra årets ”Romeo och Juliet”, samt av debutanterna Rita Hjelm och Christopher Lehmann.

–Att spela Shakespeare är en rolig utmaning och något som jag längtat jättemycket efter, säger Christopher Lehmann, som nu under våren medverkar i Dramatens uppsättning av ”Angels in America”.

I ensemblen märks också Mattias Malmros och Agnes Jakobsson liksom föreställningens regissör Pontus Plænge.

Premiären äger rum den 30 juni och föreställningen spelas sedan till och med 29 juli.

Publicerad 16 May 2018 00:00