Köpcentrumet ska få ny skepnad

"Östergötlands motsvarighet till Mall of Scandinavia"

MANTORP.

Köpcentrumet Depot i Mantorp ska byta både namn och skepnad – och växa stort. Det är i alla fall vad den norske exploatören Tor-Erik Lund planerar. Men än så länge är han fåordig om de konkreta planerna.

I dagarna kom ett pressmeddelande om att "ett nytt driftsbolag nu börjar lanseringen av en ny storskalig handelsupplevelse" på Depot Mantorp. Här lyfter man bland annat fram att handelsplatsen under året ökat sin omsättning ordentligt, varav Apoteket står för den största ökningen; 21 procent. Här nämns även Dollarstore, som har sin butik på nedre plan, som ökat omsättningen med 16 procent under samma period. Butikskedjan Dollarstore meddelade tidigare i våras att man i höst kommer att lämna Depot i Mantorp till förmån för en egen nybyggd butik på Viringeområdet i Mjölby.

Tor-Erik Lund tror mycket på Mantorp och Depots läge och har stora planer för framtiden, han är inte blygsam i sina formuleringar.

– Handel kombinerat med en upplevelseanläggning blir regionens mest intressanta mötesplats, säger han och fortsätter:

– Depot Mantorp har potential att bli Östergötlands motsvarighet till Mall of Scandinavia, som genom sitt koncept och dimension har satt en ny standard och redan erövrat stora marknadsandelar i sitt marknadsområde.

Tor-Erik Lund är dock fåordig när han får frågor om de nya planerna, men lovar fler svar inom kort. Att det planeras för stora förändringar är han dock tydlig med.

– Det här är ett helt nytt koncept, det kommer inte att heta "Depot Mantorp" i alla fall. Det handlar om mycket mer än bara handel, i dag går det inte att etablera någonting på enbart handel, menar Lund och drar återigen paralleller till jättegallerian Mall of Scandinavia i Stockholm, där det förutom en stor mängd butiker finns både bio och konstgalleri.

Depot Mantorp hette tidigare Mobilia och bytte namn för drygt fyra år sedan.

Publicerad 18 May 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag