Ny målrik vinst för MAIF

Eldin Lugonja blev tremålsskytt

MOTALA

. Det blev en målrik match, när MAIF:s herrar besegrade Aspudden borta i helgen. Eldin Lugonja stod för tre av Motalas fyra mål.

Av
Fredrik P. Johansson

Förra helgen besegrade Motala AIF:s herrar då serieledande i division 2 Södra Svealand; IFK Haninge och tog därmed sin åttonde raka seger på hemmaplan. Den här helgen plockade laget hem säsongens första bortaseger, mot topplaget Aspudden Tellus.

I matchens 23:e minut tog Motala ledningen när lagets notoriske målskytt Eldin Lugonja höll sig framme och satte 1-0, hans 4:e mål för året. Ett resultat som stod sig fram till halvtidsvilan. I den andra halvleken höjde klubben växeln ytterligare. Hemmalaget kvitterade dock i matchens 60:e minut genom Pashang Abdulla efter en hörna, men efter det skulle det lossna ordentligt för de gästande MAIF:arna. I matchens 67:e minut sätter Eldin Lugonja sitt andra mål för dagen när återigen håller sig framme och petar in bollen i mål från nära håll och bara 3 minuter senare utökar Adam Egnell till 3-1. När hemmalaget sedan trycker på för en reducering i matchens slutskede fullbordar Eldin Lugonja sitt hattrick när han efter en omställning spikar 4-1 i öppet mål, fint framspelad av Renato Rako.

– Vi gör en bra kollektiv insats och vinner tillslut mycket rättvist med klara siffror. Vi har lite problem med några av deras skickliga spelare under den första halvleken men vi rättar till de i andra halvleken och orkar i slutändan klart mer. På så vis kan vi avgöra matchen, säger tränare Vladan Ladan om matchen.

Med 3 nya poäng hämtade mot ett nytt topplag ligger nu klubben på en 7:e plats i den extremt tabellen, endast 2 poäng bakom serieledande IK Enskede. Härnäst väntar derby mot AFK Linköping hemma på Idrottsparken på lördag klockan 16.00, då laget siktar på att bibehålla sin långa segersvit på hemmaplan.

– AFK är helt klart en lurig motståndare som jag sett 3 gånger i år. Ett passningsskickligt lag som givetvis också har en del brister. Brister som vi hoppas kunna utnyttja för att säkra en ny underbar seger på hemmaplan, säger Vladan Ladan.

Publicerad 21 May 2018 08:32

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag