Nya musikkvällar i Mjölby

MJÖLBY.

Den mångåriga traditionen med musik i Gästisparken fortsätter – som vanligt med en blandad musikalisk kompott i programmet.

Av
Pernilla Alsén

Publiken kan vänta sig såväl jazz, blåsmusik och musikal som soul, disco och rock. Det ser i alla fall så ut när man tittar på årets program som ”Musik i Gästis” presenterar.

Den har pågått i 20 år nu, traditionen att bjuda Mjölbybor och tillresta på musik ett antal onsdagskvällar under sommaren.

Om en vecka är det dags för säsongens första konsert. Onsdag 30 maj framträder Östgötabandet och Maria Olofsson, som väntas bjuda på en kväll i jazzens tecken. Sedan frångår man den ordinarie ordningen, med onsdagskonserter, och presenterar redan på lördagen, 2 juni, tyska Stadtkapelle Burladingen som ger en konsert tillsammans med Mjölby Stadsmusikkår.

13 juni är det dags för Kulturskolans storband, Black River Big Band, som underhåller tillsammans Bengt och Max Stark.

20 juni står discodrottningen Lina Hedlund, en av medlemmarna i gruppen Alcazar. Hedlund står på scenen med Mjölby Ungdomsmusikkår.

27 juni står Mjölby Storband och Jacob Huddén för musiken. Huddén från Norrköping släppte nyligen sin egen soulinspirerade platta "A Lovely Day".

4 juli kommer artisten Bruno Mitsogiannis till Gästisscenen.

– Det ska bli väldigt kul att komma och sjunga i Gästisparken hoppas det kommer mycket folk, säger mångsidiga Mitsogiannis som utlovar en bred repertoar innehållande allt från fina svenska ballader till rock.

Bruno Mitsogiannis, som i helgen gästar Östra Tollstad kyrka tillsammans med Peter Johansson och Matilda Grün och även framträder vid Vadstenas nationaldagsfirande nästa vecka tillsammans med Peter, är annars sparsam med spelningar i sommar. I höst är han, liksom Peter Johansson, aktuell i musikalen "Ghost" på Chinateatern i Stockholm.

– Jag har fått många förfrågningar om spelningar, men har valt att bara göra vissa av dom för att få så mycket ledigt som möjligt innan repetitionerna för Ghost som börjar den 30 juli, säger Bruno.

Musiksommaren i Gästisparken avslutas 8 augusti då Bröderna Rongedal och Mjölby Stadsmusikkår står för underhållningen.

Alla konserter har fritt inträde.

Publicerad 23 May 2018 08:53

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag