Dramatiskt avslut i fotbollsderby

MOTALA

. Det blev ett dramatiskt avslut på helgens fotbollsderby mellan Motala AIF och AFK Linköping. En jämn match som avgjordes på övertid, i sista sekund.

Av
Fredrik P. Johansson

Drygt 400 personer kom till Idrottsparken Motala i lördags för att se division 2-derbyt mellan Motala AIF och AFK Linköping. Med årets första bortaseger i ryggen klev Motala AIF in på Idrottsparken med gott självförtroende om att plocka 3 nya poäng och det såg länge också ut som att så skulle bli fallet.

Matchen var överlag jämn redan från start. Lagen tog ut varandra, kampade och det bjöds inte på många farliga målchanser sett till 90 minuter. Det skulle dröja till matchens 70:e minut innan publiken skulle få se matchens första mål. Då tar sig den inhopparen Pontus Eriksson snyggt igenom försvaret efter fint samspel med Johannes Ehn och slår ett inlägg som en AFK-spelare rensar i bröstet på en annan försvarare och in i mål.

Matchen fortsätter jämnt och det bjöds också på några riktigt heta målchanser. Bland annat för Motalas Leonardo Souza och AFK:s Mikael Sonesson, men båda gångerna räddade lagens respektive målvakter snyggt. I matchen slutskede satsar sedan gästerna allt på ett kort, slår långa bollar och gör allt för att få till en kvittering, vilket tillslut också skulle ge resultat.

I matchens sista spark, när matchklockan passerat 95 minuter, trycker AFK:s lagkapten Jesper Beurling in kvitteringen efter en tilltrasslad situation och säkrar en viktig poäng för gästerna från Linköping.

– En jämn tillställning där det oavgjorda resultatet tyvärr är rättvist sett till 90 minuter, även om det slutar fruktansvärt fel för oss. Vi skapar inte i närheten av så många målchanser som vi gjort tidigare på hemmaplan och saknaden av ett par offensiva spelare var för tydlig i denna match tyvärr, säger Motala AIF:s tränare Vladan Ladan efter matchen.

Motala AIF ligger nu på en sjätte plats i tabellen, tre poäng bakom serieledande IFK Haninge och härnäst väntar bortamatch mot Värmdö den 2 juni.

Publicerad 28 May 2018 08:51

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag