Så ska länet lyftas i Almedalen

ÖSTERGÖTLAND

. Förlossningsskador, teknik och gig-ekonomi. Det är några av de ämnen som kommer att diskuteras av länets representanter under Almedalsveckan.

Sex organisationer står bakom East Swedens deltagande under årets Almedalsvecka; Region Östergötland, Linköpings universitet, Östsvenska Handelskammaren samt Motala, Linköpings och Norrköpings kommuner.

– Almedalen är en arena där vi kan lyfta fram vår region, träffa beslutsfattare och attrahera investeringar. Därför är den här satsningen viktig för oss, säger Erik Nellmark, marknadsansvarig för East Sweden.

Årets program har ett tydligt fokus på innovation och samhällsutmaningar. Under totalt 14 seminarier ska forskare, politiker, entreprenörer och andra experter diskutera frågor som integration, jämställdhet, artificiell intelligens, visualisering och nya ekonomiska system.

Ett av seminarierna handlar om en arbetsmarknad där fasta anställningar ersätts av kortare uppdrag – så kallade gig. Ett annat viktigt ämne är förlossningsskador och ny teknik för att visualisera kvinnokönet. Dessutom kommer teknikföretag och gröna näringar att berätta hur blockkedjeteknik kan ge nya möjligheter att spåra och kontrollera livsmedel.

– Det är ett oerhört starkt fokus på forskning, innovation och framtidsfrågor i vår region. I Almedalen knyter vi ihop trådarna och diskuterar hur modern teknik och nya ekonomiska system påverkar allt från samhällsplanering till arbetsmarknad och gröna näringar, säger Andreas Capilla, regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland.

East Sweden finns i Almedalen 2-5 juli och för den som är intresserad, men inte är på plats i Visby, kommer alla seminarier att livesändas.

Publicerad 01 June 2018 10:41

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag