Revanschsuget MAIF vann borta

Av
FREDRIK P JOHANSSON

MOTALA. Förra helgens poängtapp på matchens sista spark i derbyt mot AFK Linköping blev startskottet för en turbulent vecka för Motala AIF. Tränaren Vladan Ladan lämnade klubben och nygamla Bo Johansson kastades tillfälligt in i hetluften. Trots turbulensen lyckades laget i helgen bärga en bortaseger mot Värmdö med hela 3-0 och plocka hem tre nya poäng till Motala.

I matchen mot Värmdö syntes det omgående att det var ett taggat och revanschsuget Motala AIF som kom till start. Klubben var på tårna, förde spelet och skapade under den första halvleken flera bra lägen. De såg dock länge ut som att den första halvleken skulle sluta mållös, men i matchen 43:e minut kom gästernas mål som en blixt från klar himmel. Efter en snabb omställning placerade Johannes Ehn snyggt in sitt fjärde mål för året och gästerna kunde kliva in i halvtidsvilan med en 1-0 ledning. Även i den andra halvleken skulle det dröja länge innan målen kom trots flertalet bra lägen, men i matchens 83 minut gjorde Adam Egnell 2-0 på ett friläge och i matchens 88:e minut punkterade inhoppande Valon Silka matchen när han placerade in 3-0.

– Vi gör en bra kollektiv insats och alla prestationer är riktigt bra med tanke på förutsättningarna. Vi skapar 7-8 riktigt bra lägen och är överlag det bättre laget, säger tränare Bo Johansson angående matchen.

Härnäst väntar ett derby på Idrottsparken för Motala AIF mot Sleipner, måndagen 11 juni. Sleipner har haft en tuff start på säsongen och ligger i nuläget på en nedflyttningsplats.

– De har haft en tuff start men i derbyn gäller inga tabellägen. Vi måste lyckas få till en maximal prestation igen för att lyckas få ihop tre poäng, säger Bo Johansson om den kommande matchen.

Publicerad 04 June 2018 08:41

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag