Susanne och Elin har en podd ihop

MOTALA

. Elin Printzell och Susanne Walldenheid är lärarkollegor sedan tidigare. Nu har de även en podcast tillsammans.

Det var efter ett studiebesök på Rundradiomuseet som idén kläcktes. Susanne Walldenheid och Elin Printzell är handels- och entreprenörskapslärare och kollegor på Carlsund utbildningcentrum, en gymnasieskola i Motala. Tillsammans driver de numera också podcasten "Hej Entreprenör".

– Vi var här när inspelningsstudion var ganska ny och vi slogs av hur proffsigt det lät, säger Printzell om hur tanken på en egen podd började gro.

Walldenheid berättar att hon stod utanför och tänkte "det här borde man kunna göra något av".

– Som lärare i entreprenörskap träffar vi så mycket intressanta och inspirerande personer som ibland kommer och berättar för eleverna. Vi tänkte att detta borde fler få ta del av, säger hon.

Intervjupodden "Hej Entreprenör" tog form – och fart – varannan torsdag släpps ett nytt avsnitt.

– Det handlar absolut inte bara om företagande, utan om företagsamma personer med driv, betonar Susanne.

– Många kopplar ihop entreprenörsskap med företagande. Men i vår roll som lärare i entreprenörsskap pratar vi jättemycket om det, att det handlar inte bara om företagande utan att man ska utvecklas som person, att vara driven och företagsam. Och det kan man ju vara, även om man inte har eget företag, förtydligar Elin.

En förhoppning är att podden ska kunna användas i undervisningen, både i deras egen och i andra lärares.

– Som lärare har vi ett ansvar att lyfta fram olika yrken, detta kan vara ett sätt att visa vilka olika yrkesval som finns, menar Susanne Walldenheid.

Att börja podda har varit både roligt och utmanande, tycker Elin och Susanne.

– Det går bättre och bättre, man lär sig efter hand. Det är nyttigt och lärorikt att vara ny på något, speciellt som lärare, menar Susanne.

Att prata lagom fort, att lyssna in gästen, komma med följdfrågor och samtidigt hålla sig till ämnet är sådant som de fått fokusera lite extra på, berättar podd-duon.

PODD-gäster

Dessa personer, alla med koppling till Motala eller Östergötland, har hittills gästat "Hej Entreprenör"-podden:

Madeleine Arvidsson och Emelie Karlberg, grundade av inredningsföretaget Room99, Hanna Rydman, körledare och grundare till Joyvoice, Margareta Hagman, marknadsansvarig på Tillväxt Motala, Rickard Jacobsson, årets företagare i Motala och Evaá Høgberget Larsson med homestylingföretaget Hootchi-Kootchi. De kommande veckorna släpps avsnitt med bland andra fotograf Emmeli Orrefjord och Johan "Pappas pärlor" Karlgren.

Publicerad 05 June 2018 11:19

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag