Cyklister bidrar till Barncancerfonden

MOTALA

. Vätternrundan stärker sitt samarbete med Barncancerfonden inför årets Cykelvecka. Ett nytt avtal innebär bland annat att Vätternrundan matchar insatserna från deltagare som vill stötta kampen mot barncancer.

Av
Pernilla Alsén

Cykelveckan, som startar med MTB-Vättern den 8 juni och kulminerar med Vätternrundan den 15-16 juni, närmar sig med stormsteg. Precis som tidigare år kommer ett antal grupper att köra de olika loppen till förmån för Barncancerfonden, samtidigt som Vätternrundan bidrar med pengar till forskningen mot barncancer. I år stärks samarbetet ytterligare.

– Vi har stöttat Barncancerfonden på olika sätt i många år. Samtidigt har vi sett att många deltagare vill göra skillnad och cykla för något specifikt mål. Detta vill vi nu kombinera och skapa möjligheter för att dra in ännu mer pengar till kampen mot barncancer, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

Därför har avtalet med Barncancerfonden utvecklats. Det nya avtalet innebär två olika sätt för deltagarna att stötta Barncancerfonden. Det ena är i någon av Ride of Hopes 20-tal grupper, där Vätternrundan dels sponsrar ledarna med startplatsen, dels skänker en summa motsvarande en startavgift per grupp. Det andra sättet är att köra i någon av de så kallade blå grupperna.

– De cyklisterna betalar 250 kronor extra för sin startplats, som går direkt till Barncancerfonden. Från Vätternrundan dubblar vi den insatsen och ger lika mycket, säger Brynell-Johansson.

Det finns även möjlighet att donera pengar via Facebook.

– Vi är så glada över det fina samarbetet vi har med Vätternrundan. Nästan varje dag drabbas ett barn av cancer, och varje krona gör skillnad i kampen mot barncancer, säger Elinor Westerberg som är ansvarig för samarbetet på Barncancerfonden.

Publicerad 08 June 2018 00:00

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag