Satsar miljoner på ny anläggning

ÖDESHÖG

. Ombergs Golf Resort utökar sin verksamhet till en året runt-anläggning. Företaget har under vintern byggt och investerat i en stor konferensanläggning.

Den nya anläggningen, som företaget beskriver som "en mångmiljoninvestering", består av en mässhall på 350 kvadratmeter och en konferenslokal för upp till 200 personer.

- Med konferensanläggningen breddar vi verksamheten och den blir ett perfekt komplement till hotellen och restaurangen. Nu kan vi också erbjuda företag att arrangera mindre mässor, event och föreläsningar i en underbar miljö, säger verksamhetschefen Jon Molneklev.

Sedan bröderna Ulf och Magnus Tegnebo runt millenieskiftet köpte marken bredvid Vättern har de haft planer på att utveckla området till en resort-anläggning. Sedan invigningen av golfbanan har deras vision stegvis förverkligats. I dag omsätter företaget cirka 28 miljoner kronor, har ett 30-tal anställda och golfbanan rankas som en av Sveriges bästa. Hotellen har omkring 10 000 övernattningar per år.

Det senaste halvåret har Ombergs Golf Resot även utökat eventverksamheten.

– Bland annat Vätternrundans MTB Camp och Team Ljungskogs cykelläger, men vi har också fotokurser och annat. Vårt läge med närheten till den helt fantastiska naturen runt Omberg ger möjligheter till många olika slags arrangemang, berättar marknad- och försäljningschef Nina Fox Stark.

Publicerad 13 June 2018 16:47

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag