Unga åker gratis i sommar

ÖSTERGÖTLAND

. Länets unga får åka gratis i kollektivtrafiken i sommar. Sommarlovsbiljetten, som kommer att delas ut till drygt 30 000 unga östgötar, finansieras med statliga medel.

Av
Pernilla Alsén

Regeringen har beslutat att under de tre kommande åren satsa 350 miljoner kronor årligen för att finansiera avgiftsfri kollektivtrafik för skolungdomar under sommarloven. 30 000 unga östgötar kommer därför att kunna åka gratis på bussar, pendel och spårvagn i sommar. Den så kallade sommarlovsbiljetten skickas ut till ungdomar som till sommaren slutar årskurs 6, 7, 8 och 9 samt år 1 och 2 i gymnasieskolan.

– Sommarlovsbiljetten är tänkt att underlätta för barn och ungdomar att resa kollektivt till och från sommarjobb och andra aktiviteter. Den bidrar positivt till att vi tidigt etablerar goda vanor hos våra ungdomar att resa hållbart, säger Göran Gunnarsson (C), ordförande i Region Östergötlands Trafik- och Samhällsplaneringsnämnd.

Resekortet gäller hela dygnet för resor i den allmänna linjelagda kollektivtrafiken samt i närtrafiken, i hela länet mellan 13 juni – 21 augusti. Det är Östgötatrafiken som hanterar sommarkorten och skickar ut dessa till de adresser som respektive kommun har tagit fram.

Den som eventuellt inte har fått sin biljett senast 13 juni kan kontakta Östgötatrafikens kundcenter på: skolkort@ostgotatrafiken.se

Publicerad 13 June 2018 09:24

Östgötatidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag