De fixar fuldans på slottet

VADSTENA

. I sommar är det fritt fram för "fuldans" på slottet. Då stannar nämligen bandet Rolandz till i Vadstena under sin turné genom landet.

Av
Pernilla Alsén

Det var många som gillade och charmades av Rolandz och "Fuldans" i årets Melodifestival. Den svängiga låten tog i alla fall hem tillräckligt många röster för att ta sig till final.

Nu är Rolandz, med skådespelaren och sångaren Robert Gustafssons alter ego Roland Järverup som frontfigur, på väg till Vadstena. 21 juli kommer de till slottet med sin "Fuldans Tour".

Arrangörerna, AnnChristine Andersson och Marcus Alexandersson på Vadstena Dans & Nöjen, hoppas på en riktig folkfest på Borggården.

– Rolandz kommer med en stor scenshow, så det här är en festkväll för alla, säger AnnChristine .

Hon gissar att publiken kommer att få svårt att sitta stilla under konserten.

– Det kommer att finnas plats och möjlighet till spontandans, ler AnnChristine.

Förband är Tideline från Mjölby och Motalabandet Double Decade, som Andersson och Alexandersson menar är två av Östergötlands bästa coverband.

Vadstena Dans & Nöjen är vana festfixare, bland annat arrangerar de danskvällar i Folkets park under sommaren, men det här är första gången de anordnar ett jätteevenemang som det här.

– Vi ser fram emot det här evenemanget. Det är bra för Vadstena som stad och det ligger rätt i tiden, säger Marcus Alexandersson och syftar på det stora intresset för Rolandz i och med Melodifestivalen.

Rolandz ska köra över 1000 mil i sommar, turnén börjar i Umeå 5 juli och avslutas i Eksjö 24 augusti.

Publicerad 20 June 2018 09:25