De tar över statt i Mjölby

MJÖLBY

. Mjölby Stadshotell har fått nya ägare. Sedan 1 juni är det Markus Höglund och Per-Oskar Jonsson som driver hotell- och restaurangverksamheten.

Det kan tyckas som en klyscha, att beskriva ett hotell som "anrikt", men i Mjölby Stadshotells fall känns det befogat. I en helt annan tid, för snart 150 år sedan, invigdes hotellet mitt emot järnvägsstationen i Mjölby.

Sedan dess har det förstås hänt mycket här. Den senaste nyheten är att hotellet sedan månadsskiftet har nya ägare; Markus Höglund och Per-Oskar Jonsson tog över efter whiskykännaren Kenneth Lindblad, som drivit hotellet under många år.

– Det känns otroligt spännande och vi har fått väldigt mycket positiv respons, från företag, kommunen och från Mjölbybor. Alla har en historia att berätta och en relation till statt, säger Markus Höglund som är den i ägarduon som främst kommer att ta hand om hotellverksamheten.

Tidigare har Höglund, bland mycket annat, drivit Stångs Magasin i Linköping och varit marknadschef på Vadstena Klosterhotell.

Per-Oskar Jonsson, som bland annat varit köksmästare på Rimforsa Strand, kommer ansvara för mat och dryck.

"Det känns otroligt

spännande"

Förutom att man just nu jobbar intensivt med inredning, måleri och andra renoveringsarbeten är en annan nyhet att hotellrestaurangen från och med mitten av augusti kommer att servera dagens rätt.

Samtidigt kommer hotellet att börja med dygnet runt-bemanning. Det planeras också för ett gym nere i källaren, vilket många affärsresenärer efterfrågar, berättar Höglund.

Ägarparet Jonsson och Höglund tror mycket på hotell-, restaurang- och konferensverksamheten och på Mjölby som etableringsort.

– Här finns ett blomstrande näringsliv och bra kommunikationer. Det är inte många ställen som du kan åka kollektivt ända fram till dörren till, menar Markus Höglund.

Publicerad 27 June 2018 11:00